• Magyar
  • English
  • Deutsch

Vadászterület és információk

Holdnaptár

right
Növekvő hold »
84.7% látható
19 nap a következő újholdig

Ha neked is régi vágyad, hogy egy zöld erdők ölelte, tavak, patakok mentén található, kimagasló minőségű és mennyiségű vadállománnyal rendelkező, gyönyörű tájban tölts el pár szép napot, a vadászat szenvedélyének élve, akkor mindenképp látogass el hozzánk! 

A Hunor-Almamellék Vadásztársaság, Magyarország egyik legszebb területén, a Dél-Zselicben helyezkedik el.  A hatalmas zselici erdőségek egykor és ma is híresen jó vadászterületnek számítanak, a hagyomány szerint Luxemburgi Zsigmond, Mátyás király és Zrínyi Miklós is vadászott errefelé. A vadászterület jellegzetes tájképét a széles, lapos dombhátakat borító, nagy, összefüggő erdőségek adják, rétekkel, halastavakkal és szántóföldekkel tarkítva. Vadásztársaságunk 6773 hektáron gazdálkodik, Almamellék és az a körüli települések környezetében, melyen körülbelül 230 magasles található. A terület nagyvadas, főként gímszarvasra, őzre és vaddisznóra vadászunk. A gímszarvas állomány létszámát és minőségét tekintve is kitűnő, de az őzbak és vaddisznó állomány is figyelemre méltó. Kérjük, hogy tekintsd meg lentebb a vadászterületünk térképeit, a képgalériában megtalálod a vendégeink nálunk elejtett vadjaik képeit, és ha kedvet kaptál, hogy ellátogass hozzánk, akkor a kapcsolat menüpont alatt megadott elérhetőségek bármelyikén keress minket!

 

Továbbá még egy felbecsülhetetlen érték az esti vadászatok hangulatához: itt gyönyörködhetünk az ország legtisztább éjszakai égboltjában is. A domborzati viszonyoknak és annak köszönhetően, hogy ez az ország egyik legritkábban lakott része, a fényszennyezés rendkívül alacsony, így a csillagok ezen a környéken ragyognak a legfényesebben, a Tejút innen látható a legtisztábban (Zselici Csillagpark).